lector Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport (Haagse Hogeschool) en projectleider in het Fieldlab Revalidatie

Wil dat iedereen met plezier beweegt

“Als lector Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport én projectleider van het Fieldlab Revalidatie maak ik me sterk voor innovatieve benaderingen van revalidatie, het bevorderen van onderzoek en het opleiden van professionals.

Het is mijn missie dat iedereen kan bewegen en daar plezier aan kan beleven. Veel mensen met een fysieke beperking, chronisch zieken en ouderen krijgen die kans vaak niet. En dat is jammer want bewegen is niet alleen gezond, het ondersteunt ook het revalidatieproces. Door te bewegen of te sporten ben je actief, maak je vrienden en doe je mee met de samenleving.

Er zijn veel nieuwe technologieën en slimme hulpmiddelen waarmee we patiënten kunnen ondersteunen bij bewegen als onderdeel van de revalidatie. Zelfs buiten de fysieke therapie-omgeving. Met bijvoorbeeld virtual reality en augmented reality apps kunnen we oefeningen niet alleen leuker en interactiever maken, we kunnen ook gepersonaliseerde trainingsprogramma’s bieden die de voortgang volgen, realtime feedback geven en therapeuten voorzien van waardevolle gegevens om de behandeling te monitoren.

Een cruciaal aspect van innovatie in revalidatie is het waarborgen van inclusiviteit en toegankelijkheid voor alle patiënten, ongeacht hun leeftijd, mobiliteit of technologische vaardigheden. We moeten dan ook technologische oplossingen ontwerpen die gebruikersvriendelijk zijn en rekening houden met diverse behoeftes.”

Monique Berger | LinkedIn

Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport | De Haagse Hogeschool