Over ons

Heb je een idee om de revalidatiezorg te verbeteren, maar weet je niet zeker of de praktijk daarop zit te wachten?

Wil je een prototype certificeren voor de revalidatiezorg, maar weet je de weg niet in alle regels en voorschriften?

Kost het bedenken van een goed en financieel haalbaar business plan je kopzorgen en zeeën van tijd?

Het Fieldlab Revalidatie helpt je graag met advies en praktische ondersteuning. Of je nu wilt sparren over je idee, op zoek bent naar financiering, een focusgroep van gebruikers wilt bevragen of een implementatieplan wilt maken. Het Fieldlab versterkt jou en je team. Samen maken we de revalidatiezorg beter, slimmer en betaalbaarder.

Het team

Klaasjan van Haastrecht

strategisch adviseur

Altijd op zoek naar de juiste mix om samen innovaties verder te brengen

“Innovatie is essentieel voor het duurzaam voortbestaan van de zorg. Er komen veel uitdagingen op ons af: krapte op de arbeidsmarkt, minder financiële ruimte, meer complexe zorgvragen en nieuwe verwachtingen van patiënten. Daar moet je als revalidatiesector ook een antwoord op vinden. Dat is deels te vinden in de inzet van nieuwe technologieën. Maar die moeten dan wel op de juiste manier ontwikkeld en geïmplementeerd worden en ook echt aansluiten op wat de patiënt en de zorg nodig hebben. Tegelijkertijd is het ook van belang dat de innovatie naar de markt kan en de ondernemer een businesscase heeft. De truc is al die belangen bij elkaar te brengen, om de juiste mix van patiënten, behandelaars, management, studenten en onderzoekers én ondernemers met elkaar in gesprek te laten gaan. Als je de goede mix gevonden hebt, dan leren mensen van elkaar, gaan ze samenwerken en brengen met elkaar de innovatie verder.”

Zet haar onderzoek skills in om de zorg te verbeteren

“Tijdens mijn master Cognitieve Psychologie kreeg mijn vader een beroerte en kwam bij Basalt terecht. In het begin was hij heel gemotiveerd om te werken aan zijn herstel. Eenmaal thuis realiseerde hij zich dat hij nooit meer helemaal de oude zou worden. Toen ontstond bij mij de interesse. Hoe kunnen we het voor deze patiënten zo aangenaam mogelijk maken om hen te motiveren om wel dingen te blijven doen? Om te kijken naar wat er wel kan in plaats van naar de beperkingen? Na mijn studie meldde ik me daarom aan als vrijwilliger bij het Smartlab van Basalt. Daar bieden we game-ondersteunende therapie aan om bewegen leuker te maken. Al snel vroegen ze me of ik geïnteresseerd was in de functie van innovatiemedewerker. Na ruim een jaar maakte ik de overstap naar het Fieldlab Revalidatie. Daar werk ik als onderzoeker. Ik geef bij pilots met patiënten uitleg over het gebruik van een technologie die we willen testen, neem vragenlijsten af en verwerk de resultaten. Ook bij de onderzoeken met zorgprofessionals ben ik betrokken. Het voelt goed om mijn professionele skills in te zetten om de zorg een stukje beter te maken.”

Nina van der Wel

junior innovatie adviseur/junior onderzoeker

Claudia Elsing

coördinator innovatie

Heeft altijd het overzicht

“Ik vervul een sleutelrol in het ondersteunen van het Fieldlab en de verschillende projecten. Daarnaast ben ik de rechterhand van Klaasjan, manager van het Fieldlab. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan waarbij ik een waardevolle bijdrage lever aan de organisatie en de projecten. Ik werk sinds 2004 bij Basalt. Met alle producten en diensten die we in het Fieldlab helpen te ontwikkelen, kunnen we een bijdrage leveren om de zorg betaalbaar, makkelijker én leuker te maken. Innovaties dagen patiënten uit om dingen op een andere manier te gaan doen, op een andere manier ondersteuning te krijgen. Dat motiveert om weer zoveel mogelijk regie over het eigen leven te krijgen. Ik weet van alle projecten binnen het Fieldlab wel wat, hou altijd het overzicht en kan iedereen op weg helpen. Ik heb de leukste baan bij Basalt.”

Wij werken samen met

Dit zeggen anderen over ons

“De grootste uitdaging is ervoor te zorgen dat de revalidatieartsen en behandelaren Lizz willen inzetten, patiënten Lizz gaan gebruiken en zorgverzekeraars de inzet van Lizz gaan betalen. Je moet bewijzen dat je innovatie van meerwaarde is. En je weg weten te vinden in een oerwoud van regels en certificeringseisen. Die zijn per zorgsector weer anders. En ook dan komt de samenwerking met het Fieldlab Revalidatie weer om de hoek kijken. Daar is alle kennis aanwezig die wij missen op Lizz succesvol voor revalidatie op de markt te brengen.”

Martijn Vastenburg – oprichter ConnectedCare

“Proin eget tortor risus. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Donec rutrum congue leo eget malesuada vivamus.”

box-3

Marie Hibbler

“Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae.”

8

Evan Hoffman

“Vestibulum commo neque elit integer tempus sed. Proin eget tortor risus. Curabitur arcu erat, accumsan id.”

9

Richard Jeremy

“Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus.”

11

Brent Schull

“Donec rutrum congue leo eget malesuada. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Nulla porttitor accumsan.”

avatar-02

Elizabeth Varela

“Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh.”

info-11

Jay C. McLendon

Zelf ervaren?

Benieuwd wat het Fieldlab Revalidatie voor jou kan doen? Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Eerst meer weten? Let’s keep in touch!

Geen concreet project of vraag, maar wel benieuwd naar het Fiedllab Revalidatie? 

  • Wij geloven in de kracht van samenwerking en kennisdelen. Sluit je aan bij onze learning community en ontvang 4 x per jaar best practices over innoveren in de zorg én het laatste nieuws over onze projecten in je mailbox.
  • Je kunt ons ook volgen op Linkedin.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief