Over ons

Heb je een idee om de revalidatiezorg te verbeteren, maar weet je niet zeker of de praktijk daarop zit te wachten?

Wil je een prototype certificeren voor de revalidatiezorg, maar weet je de weg niet in alle regels en voorschriften?

Kost het bedenken van een goed en financieel haalbaar business plan je kopzorgen en zeeën van tijd?

Het Fieldlab Revalidatie helpt je graag met advies en praktische ondersteuning. Of je nu wilt sparren over je idee, op zoek bent naar financiering, een focusgroep van gebruikers wilt bevragen of een implementatieplan wilt maken. Het Fieldlab versterkt jou en je team. Samen maken we de revalidatiezorg beter, slimmer en betaalbaarder.

Het team

Klaasjan van Haastrecht

strategisch adviseur innovatie

Altijd op zoek naar de juiste mix om samen innovaties verder te brengen

“Innovatie is essentieel voor het duurzaam voortbestaan van de zorg. Er komen veel uitdagingen op ons af: krapte op de arbeidsmarkt, minder financiële ruimte, meer complexe zorgvragen en nieuwe verwachtingen van patiënten. Daar moet je als revalidatiesector een antwoord op vinden. Dat is deels te vinden in de inzet van nieuwe technologieën. Maar die moeten dan wel op de juiste manier ontwikkeld en geïmplementeerd worden en ook echt aansluiten op wat de patiënt en de zorg nodig hebben. Tegelijkertijd is het van belang dat de innovatie naar de markt kan en de ondernemer een businesscase heeft. De truc is al die belangen bij elkaar te brengen, bijvoorbeeld door de juiste mix van patiënten, behandelaars, management, studenten, onderzoekers én ondernemers met elkaar in gesprek te laten gaan. Als je de goede mix gevonden hebt, dan leren mensen van elkaar, gaan ze samenwerken en brengen met elkaar de innovatie verder.”

Klaasjan van Haastrecht | LinkedIn

Zoekt graag naar nieuwe mogelijkheden om de zorg te verbeteren

“Vanuit mijn achtergrond in kwaliteitszorg, organisatieontwikkeling en veranderprocessen ben ik altijd benieuwd naar waarom de dingen gaan zoals ze gaan en hoe het anders, beter, efficiënter of logischer kan. Jarenlang heb ik me gericht op kwaliteit en (patiënt)veiligheid binnen Basalt.”

“Zoeken naar nieuwe mogelijkheden, ideeën en (proces)verbeteringen die waarde toevoegen voor onze patiënten is wat ik graag doe en daarom was de stap naar innovatie voor mij een mooi vervolg. De uitdagingen waar de (revalidatie)zorg voor staat zijn groot en kunnen naar mijn idee alleen worden getackeld door heel kritisch te kijken naar onze processen en alle innovatieve (technologische) ontwikkelingen en daarmee een transformatie maken naar toekomstbestendige duurzame zorg. Dit kan alleen door onze zorg en behandeling opnieuw en anders te definiëren en vorm te geven. In het Fieldlab Revalidatie denken we samen met innovatieve ondernemers na hoe hun producten een rol kunnen spelen in deze toekomstbestendige zorg.”

Judith te Linde | LinkedIn

Judith te Linde

strategisch adviseur innovatie

Sander Houdijk

senior adviseur innovatie

Gespecialiseerd in implementeren

“In 2007 ben ik begonnen met werken als fysiotherapeut en ik merkte al snel dat ik energie krijg van met collega’s en patiënten bedenken hoe we de zorg nog beter kunnen organiseren. Na het behalen van mijn master neurorevalidatie & innovatie aan de Hogeschool Arnhem & Nijmegen (2012) heb ik ruim 10 jaar ervaren hoe het werkt om veranderingen aan te brengen in grotere organisaties, zoals de introductie van hybride zorg binnen Basalt. Ik geniet ervan om vertaler te zijn tussen verschillende mensen, perspectieven en organisaties. Mijn expertise ligt op het vlak van implementeren: hoe kun je de ontwikkeling en introductie van jouw innovatie stapsgewijs succesvol maken? Wat maakt dat een innovatie wel of niet omarmd wordt? Ik ga analytisch en creatief te werk met oog voor de zachte kant van verandering. Mijn analytische blik helpt mij de juiste vragen te stellen en tot de essentie van een probleem te komen. Mijn creativiteit helpt mij om niet eerder bedachte oplossingen te bedenken voor complexe situaties.”

Sander Houdijk | LinkedIn

Met elkaar continue op zoek naar (zorg)verbetering!

“Ik werk sinds 2010 met veel plezier als kinderfysiotherapeut bij Basalt. De kinderen die ik in behandeling heb zijn lichamelijk gehandicapt en/ of chronisch ziek waardoor alledaagse activiteiten een uitdaging zijn. Deze kinderen (en hun ouders) zijn constant op zoek naar een zo optimaal mogelijke participatie binnen onze maatschappij en hebben daarbij vaak hulp nodig. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij en dat doe ik niet alleen als behandelaar maar zeker ook in mijn functie als innovatie adviseur.

Deze functie vervul ik sinds 2018 bij Basalt en dat maakt dat ik op allerlei manieren in contact kom met gedreven mensen en bedrijven die net als ik de zorg willen verbeteren.

“Mijn uitgangspunt is om samen met een bedrijf én de doelgroep te kijken wat er precies nodig is om dat voor elkaar te krijgen, we hebben elkaars expertise namelijk hard nodig.

In het Fieldlab Revalidaie werken we namelijk projectmatig en vaak gericht op een stap in het ontwikkelingsproces van een innovatie. Mijn zorginhoudelijke ervaring, kritische blik en doorzettingsvermogen helpen daarbij en daarnaast ben ik ook altijd nieuwsgierig naar innovaties en ideeën die vanuit onverwachte hoek op mijn pad komen.

Wie weet wat voor moois we met elkaar kunnen realiseren!”

Kim Broeders

adviseur innovatie

Elmer Tiebackx

senior adviseur innovatie

Gespecialiseerd in serieus- en aangepast gamen, de toepassing van domotica en netwerkgeneeskunde

“Sinds 2005 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Sindsdien heb ik gewerkt in de geriatrische revalidatie, een eigen eerstelijns praktijk voor fysiotherapie en bij Basalt. De laatste jaren heb ik mij, naast mijn rol als fysiotherapeut, ontwikkeld als adviseur innovatie. Gedurende deze jaren heb ik gemerkt dat er op de werkvloer volop ideeën aanwezig zijn hoe de zorg verbeterd kan worden. Alleen worden niet altijd de juiste kanalen of personen gevonden. Vanuit mijn functie als adviseur innovatie streef ik ernaar om de juiste mensen bij elkaar te krijgen om zo efficiënt mogelijk tot een gewenst resultaat te komen. In deze rol ben ik voornamelijk bezig met serieus- en aangepast gamen, de toepassing van domotica en netwerkgeneeskunde. Vanuit dit laatste aandachtsveld ben ik nauw betrokken bij een netwerk van 120 eerstelijns therapeuten gespecialiseerd in neurologie.

Elmer Tiebackx | LinkedIn

Verbindt mensen uit verschillende disciplines

“Tijdens mijn afstudeeropdracht voor Bewegingstechnologie aan De Haagse Hogeschool, die ik uitvoerde binnen Basalt, heb ik me verdiep in de wereld van aangepast gamen. Na het succesvol afronden van mijn afstudeeropdracht, kreeg ik de kans om door te groeien naar adviseur innovatie. Daarnaast ben ik werkzaam in de kinderrevalidatie als bewegingstechnoloog, waar ik me bezighoud met het implementeren van technologie in de behandelingen.

Naast mijn werkzaamheden volg ik de master Sport- en Beweeginnovatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hier verdiep ik mijn kennis over de theorie achter innovatie, waardoor ik de nieuwste inzichten meteen kan toepassen in de praktijk.

Mijn kracht ligt in het verbinden van mensen uit verschillende disciplines. Als bruggenbouwer tussen zorg en technologie wil ik innovaties implementeren die de kwaliteit van zorg verbeteren en de zorg toekomstbestendig maken.”

Bonita Janse | LinkedIn

Bonita Janse

adviseur innovatie en bewegingstechnoloog kinderrevalidatie

Claudia Elsing

coördinator smartlab

Heeft altijd het overzicht

“Ik vervul een sleutelrol in het ondersteunen van het Fieldlab Revalidatie en de verschillende projecten. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan waarbij ik een waardevolle bijdrage lever aan de organisatie en de projecten. Ik werk sinds 2004 bij Basalt. Met alle producten en diensten die we in het Fieldlab helpen te ontwikkelen, kunnen we een bijdrage leveren om de zorg betaalbaar, makkelijker én leuker te maken. Innovaties dagen patiënten uit om dingen op een andere manier te gaan doen, op een andere manier ondersteuning te krijgen. Dat motiveert om weer zoveel mogelijk regie over het eigen leven te krijgen. Ik weet van alle projecten binnen het Fieldlab Revalidatie wel wat, hou altijd het overzicht en kan iedereen op weg helpen. Ik heb de leukste baan bij Basalt.”

Claudia Elsing | LinkedIn

Verbind onderzoek en praktijk

“Hoe kan technologie bijdragen aan betere revalidatie zorg en een gezondere leefstijl van (oud) revalidanten? Dat onderzoek ik samen met de kenniskring van mijn lectoraat en veel verschillende partners. De mogelijkheden van technologie zijn vaak oneindig terwijl de behoeften van revalidanten vaak heel specifiek zijn.

In het Fieldlab Revalidatie werken gebruikers, professionals, studenten, docenten, bedrijven en organisaties samen en leren van elkaar. Zo komen we tot betere afstemming tussen de mogelijkheden van de technologie en de wensen van gebruikers. Doordat we bij het Fieldlab werken met een vaste en doordachte aanpak, leren we ook hoe je innoveert met verschillende belanghebbenden zoals zorginstellingen, bedrijven en onderwijs. Uiteindelijk profiteert iedereen daarvan, maar levert het vooral de best mogelijke zorg voor onze revalidant op. Mensen revalideren daardoor beter, leuker en met meer eigen regie waarbij tegelijkertijd de zorg ook doelmatiger ingericht wordt om toekomstbestendig te blijven.”

Jorit Meesters | LinkedIn
Revalidatie en Technologie | De Haagse Hogeschool

Jorit Meesters

lector Revalidatie en Technologie (Haagse Hogeschool) en projectleider in het Fieldlab Revalidatie

Monique Berger

lector Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport  (Haagse Hogeschool) en projectleider in het Fieldlab Revalidatie

Wil dat iedereen met plezier beweegt

“Als lector Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport én projectleider van het Fieldlab Revalidatie maak ik me sterk voor innovatieve benaderingen van revalidatie, het bevorderen van onderzoek en het opleiden van professionals.

Het is mijn missie dat iedereen kan bewegen en daar plezier aan kan beleven. Veel mensen met een fysieke beperking, chronisch zieken en ouderen krijgen die kans vaak niet. En dat is jammer want bewegen is niet alleen gezond, het ondersteunt ook het revalidatieproces. Door te bewegen of te sporten ben je actief, maak je vrienden en doe je mee met de samenleving.

Er zijn veel nieuwe technologieën en slimme hulpmiddelen waarmee we patiënten kunnen ondersteunen bij bewegen als onderdeel van de revalidatie. Zelfs buiten de fysieke therapie-omgeving. Met bijvoorbeeld virtual reality en augmented reality apps kunnen we oefeningen niet alleen leuker en interactiever maken, we kunnen ook gepersonaliseerde trainingsprogramma’s bieden die de voortgang volgen, realtime feedback geven en therapeuten voorzien van waardevolle gegevens om de behandeling te monitoren.

Een cruciaal aspect van innovatie in revalidatie is het waarborgen van inclusiviteit en toegankelijkheid voor alle patiënten, ongeacht hun leeftijd, mobiliteit of technologische vaardigheden. We moeten dan ook technologische oplossingen ontwerpen die gebruikersvriendelijk zijn en rekening houden met diverse behoeftes.”

Monique Berger | LinkedIn

Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport | De Haagse Hogeschool

Wij werken samen met

Dit zeggen anderen over ons

“De grootste uitdaging is ervoor te zorgen dat de revalidatieartsen en behandelaren Lizz willen inzetten, patiënten Lizz gaan gebruiken en zorgverzekeraars de inzet van Lizz gaan betalen. Je moet bewijzen dat je innovatie van meerwaarde is. En je weg weten te vinden in een oerwoud van regels en certificeringseisen. Die zijn per zorgsector weer anders. En ook dan komt de samenwerking met het Fieldlab Revalidatie weer om de hoek kijken. Daar is alle kennis aanwezig die wij missen op Lizz succesvol voor revalidatie op de markt te brengen.”

Martijn Vastenburg – oprichter ConnectedCare

“Proin eget tortor risus. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Donec rutrum congue leo eget malesuada vivamus.”

box-3

Marie Hibbler

“Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae.”

8

Evan Hoffman

“Vestibulum commo neque elit integer tempus sed. Proin eget tortor risus. Curabitur arcu erat, accumsan id.”

9

Richard Jeremy

“Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus.”

11

Brent Schull

“Donec rutrum congue leo eget malesuada. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Nulla porttitor accumsan.”

avatar-02

Elizabeth Varela

“Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh.”

info-11

Jay C. McLendon

Zelf ervaren?

Benieuwd wat het Fieldlab Revalidatie voor jou kan doen? Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Eerst meer weten? Let’s keep in touch!

Geen concreet project of vraag, maar wel benieuwd naar het Fiedllab Revalidatie? 

  • Wij geloven in de kracht van samenwerking en kennisdelen. Sluit je aan bij onze learning community en ontvang 4 x per jaar best practices over innoveren in de zorg én het laatste nieuws over onze projecten in je mailbox.
  • Je kunt ons ook volgen op Linkedin.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief