By Published On: 12 april 2023Categories: 0 Comments on Digitale zorgassistent Lizz

Lizz: de digitale zorgassistent zet ouderen in beweging

 

Het Fieldlab Revalidatie ondersteunt ConnectedCare bij de ontwikkeling van Lizz, een digitale zorgassistent, voor gebruik in de revalidatie. Lizz helpt patiënten om meer te bewegen en zorgprofessionals om op afstand patiënten te begeleiden.

Lizz is ontwikkeld als digitaal maatje voor kwetsbare thuiswonende ouderen met ondervoeding die behandeld werden door een diëtist. Lizz bleek bewezen succesvol. ConnectedCare wil daarom onderzoeken of Lizz van waarde kan zijn in de revalidatie van mensen met een beroerte.

“De grootste uitdaging is ervoor te zorgen dat de revalidatieartsen en behandelaren Lizz willen inzetten, patiënten Lizz gaan gebruiken en zorgverzekeraars de inzet van Lizz gaan betalen. Je moet bewijzen dat je innovatie van meerwaarde is. En je weg weten te vinden in een oerwoud van regels en certificeringseisen. Die zijn per zorgsector weer anders. En ook dan komt de samenwerking met het Fieldlab Revalidatie weer om de hoek kijken. Daar is alle kennis aanwezig die wij missen op Lizz succesvol voor revalidatie op de markt te brengen.” Martijn Vastenburg, oprichter ConnectedCare

Het Fieldlab Revalidatie ondersteunt bij:

  • De uitvoering Proof of Concept methode
  • De aanvraag Europese subsidie
  • Het ontwikkelen van de businesscase
  • Het CE-onderzoek

Meer informatie?

Benieuwd wat het Fieldlab Revalidatie voor jou kan doen? Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Andere projecten